Sterk Europees begin voor Antwerp na winst tegen Viktoria Plzen

08-08-2019 21:20 Laatste update: 21:28

Antwerp is goed begonnen aan het Europese avontuur. In het 'eigen' Koning Boudewijnstadion heeft het met 1-0 gewonnen van Viktoria Plzen.

Een enthousiast Antwerp-publiek stuwde hun ploeg naar voren in het Koning Boudewijnstadion. The Great Old voetbalde aanvankelijk goed mee met Viktoria Plzen. De beste kansen waren uiteindelijk ook voor Antwerp, dat zich meteen toonde op de eerste Europese avond in 22 jaar.

Viktoria Plzen kreunde, het zwoegde én ging uiteindelijk ook ten onder. Na een schitterend doelpunt van Ivo Rodrigues ging het 'Koning Bosuilstadion' helemaal los. Een verdiende voorsprong voor Antwerp.

Feest in de tribunes, een Antwerp met vleugels. De Tsjechische bezoekers hielden de bal niet meer bij. Het was wachten op dat tweede doelpunt van The Great Old, al viel dat er uiteindelijk niet meer in de eerste helft.

De tweede helft zorgde voor nog leuker voetbal, met meer kansen. Bij Antwerp leek men vooral te speculeren op de counter, terwijl Viktoria Plzen naarstig zocht naar dat belangrijke uitdoelpunt. Het kwam er steeds beter uit, maar wist Sinan Bolat toch niet meer te verschalken. Het bleef 1-0.

View this post on Instagram

Een sterk begin van Antwerp in Europa. Het wint met 1-0 van Viktoria Plzen in het 'Koning Bosuilstadion'! #antwerpfc #antwerp #thegreatold #europaleague #viktoriaplzen