OFFICIEEL: Tottenham maakt toptransfer ná Engelse deadline bekend

OFFICIEEL: Tottenham maakt toptransfer ná Engelse deadline bekend

08-08-2019 18:31

Tottenham Hotspur heeft in de persoon van Giovani Lo Celso ná het vallen van de deadline nog een grote transfer gedaan. De Argentijnse middenvelder komt op huurbasis over van Real Betis, met optie tot koop.

Tottenham maakt de toptransfer twintig minuten na het verstrijken van de Engelse deadline bekend, maar stelde de Engelse voetbalbond (FA) wel op tijd op de hoogte. Lo Celso gaat in het Tottenham Hotspur Stadium het shirt met rugnummer 18 dragen.

Het is niet bekend hoeveel de Champions League-finalist aan Real Betis moet betalen als Lo Celso weet te overtuigen. In Engeland werd aangenomen dat Spurs zo'n zestig miljoen euro zou aftikken. Dat zou een evenaring zijn van het clubrecord. Tanguy Ndombele kwam eerder deze zomer voor hetzelfde bedrag over van Olympique Lyon.

Lo Celso begon zijn carrière bij Rosario Cental en maakte in 2016 de overstap naar Paris Saint-Germain. Door de moordende concurrentie in Parijs werd dat geen groot succes. In dienst van Real Betis kwam hij wél tot wasdom. De aanvallende middenvelder heeft achttien interlands voor Argentinië achter zijn naam staan.

Nog een deal
Verwacht wordt dat Tottenham nog één speler gaat presenteren. Ryan Sessegnon komt voor een slordige dertig miljoen euro over van Fulham. Hij werd donderdag al in een Spurs-shirt op de foto gezet. De komst van Paulo Dybala (Juventus) en Philippe Coutinho (FC Barcelona) bleek niet haalbaar.