OFFICIEEL: Arsenal versterkt zich twaalf minuten voor de deadline met Tierney

OFFICIEEL: Arsenal versterkt zich twaalf minuten voor de deadline met Tierney

Gepubliceerd: donderdag 8 augustus 2019 om 17:58do 08-08-2019 om 17:58

Laatste update: donderdag 8 augustus 2019 om 18:29do 08-08-2019 om 18:29

De kogel is door de kerk: precies twaalf minuten voor het verstrijken van de Engelse transferdeadline maakt Arsenal de komst van Kieran Tierney bekend. De Schotse linksback komt over van Celtic.

Tierney heeft een 'long term-deal' getekend in het Emirates Stadium. Met de transfer is 28 miljoen euro gemoeid. Nooit eerder werd er zoveel betaald voor een speler uit de Schotse competitie. Tierney speelde sinds zijn zevende bij Celtic en vijftien jaar later stokt de teller bij 170 optredens in de hoofdmacht.

Donderdag onderging Tierney een medische keuring. Die doorstond hij ondanks een blessure zonder problemen. Hij kwam op 4 mei voor het laatst in actie. Bij Arsenal gaat de 12-voudig international van Schotland het shirt met rugnummer 3 dragen.

"We zijn blij dat Kieran bij Arsenal heeft getekend", reageert manager Unai Emery. "Hij is een heel getalenteerde speler, die zich zal blijven verbeteren. Hij vergroot onze opties in de verdediging en ik kijk ernaar uit om met hem te werken.

Vijfde aanwinst
Arsenal versterkte zich deze zomer al met Nicolas Pépé (80 miljoen), William Saliba (30 miljoen), Gabriel Martinelli (6,7 miljoen) en Dani Ceballos (huur). Bovendien zou niemand minder dan Chelsea-verdediger David Luiz nog in aantocht zijn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws