Update: Manchester City bevestigt: Sané onder het mes door kruisbandblessure

Update: Manchester City bevestigt: Sané onder het mes door kruisbandblessure

08-08-2019 11:26 Laatste update: 19:05
4

De eventuele transfer van Leroy Sané van Manchester City naar Bayern München dreigt in het water te vallen door een serieuze blessure. Sané viel tijdens de Community Shield zondag geblesseerd uit. De kwestuur lijkt ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht, zo melden het Duitse Bild en het Britse Daily Mail.

Bild schrijft dat Sané mogelijk zijn kruisband heeft gescheurd. City besluit donderdag of de Duitser geopereerd moet worden. In dat geval is Sané de komende maanden niet inzetbaar en lijkt een overgang naar Bayern München uitgesloten. 

Een transfer was sowieso geen uitgemaakte zaak. Der Rekordmeister zou geschrokken zijn van de vraagprijs van 135 miljoen pond (zo'n 145 miljoen euro). Een eventuele blessure zou de deal alleen nog maar ingewikkelder maken. Sané viel zondag uit na een botsing met Trent Alexander-Arnold. Aanvankelijk leek de blessure mee te vallen, maar inmiddels is duidelijk dat de kwetsuur ernstiger is dan gedacht. 

Bayern München heeft nog even om een alternatief te vinden. In Engeland sluit de transfermarkt donderdag om 18.00 uur al, maar Duitse clubs kunnen tot 2 september spelers aantrekken.

Update 08/08, 19.05: Manchester City heeft de ernstige blessure van Leroy Sané bevestigd. De Duitse aanvaller moet geopereerd worden vanwege een kruisbandblessure en staat daarmee de komende maanden buitenspel.