'Tottenham bereikt akkoord en maakt 30 miljoen euro over naar Fulham'

'Tottenham bereikt akkoord en maakt 30 miljoen euro over naar Fulham'

08-08-2019 09:44
5

Ryan Sessegnon staat op het punt om zijn overstap van Fulham naar Tottenham Hotspur af te ronden. Dat melden BBC Sport en The Telegraph donderdag. Spurs gaat op deadline day ongeveer 30 miljoen euro betalen voor de negentienjarige vleugelspeler. 

Middenvelder Josh Onomah, overbodig bij Tottenham, wordt in de deal betrokken en gaat aan de slag bij het gedegradeerde Fulham. De twee ploegen uit Londen waren volgens de BBC al weken met elkaar in gesprek over Sessegnon. Fulham verlangde aanvankelijk een veel hogere prijs, maar ziet zich nu gedwongen om akkoord te gaan met de voorwaarden van Spurs - óók omdat het contract van de linkspoot over een jaar afloopt en verlenging niet aan de orde is. 

Sessegnon beleefde in het seizoen 2017/18 zijn grote doorbraak op Craven Cottage. In het Championship was de tiener goed voor liefst vijftien doelpunten. Hij werd verkozen tot Speler van het Jaar én Talent van het Jaar. Met het gepromoveerde Fulham lukte het afgelopen jaar niet om handhaving te bewerkstelligen. Sessegnon blijft zelf dus wel actief op het hoogste niveau.

Tottenham betaalde in juli al 60 miljoen euro voor Lyon-middenvelder Tanguy Ndombele. Het is de bedoeling dat ook de komst van Giovani Lo Celso (Real Betis) donderdag wordt afgerond.