Van Crombrugge over Mechelen: Er heerst een andere prestatiedruk als bij Eupen

Van Crombrugge over Mechelen: "Er heerst een andere prestatiedruk als bij Eupen"

07-08-2019 22:55

Hendrik Van Crombrugge werd vandaag officieel voorgesteld bij RSC Anderlecht. De 26-jarige doelman stond vorig weekend al onder de lat tegen Moeskroen (0-0). Volgende vrijdag staat een match tegen KV Mechelen op het programma.

Een bijzonder duel voor Van Crombrugge die als kind supporter was van Malinwa. "Natuurlijk is het bijzonder, maar de wedstrijdvoorbereiding is voor mij gelijk elke andere wedstrijd", vertelde de doelman volgens Het Nieuwsblad. "Er heerst een andere prestatiedruk als bij Eupen, maar er is mij verteld dat ik gewoon moest doen wat ik voorheen ook deed. Ik ga gewoon verder zoals op de voet bij Eupen, gewoon 95 minuten volledig gefocust op de wedstrijd. Met een clean sheet ben ik al aardig begonnen"

Van Crombrugge reageerde op de transfer van Simon Mignolet naar Club Brugge, een van zijn concurrenten bij de Rode Duivels. "Het is een ambitie van mij om tot de vaste kern te behoren van de nationale ploeg. Ook daarvoor is dit een geweldige stap. Al concentreer ik me liever eerst op Anderlecht, de selectie bij de Rode Duivels komt dan vanzelf wel. Dat Mignolet naar Club Brugge is gegaan, is voor hem natuurlijk een uitstekende transfer. Ik hou me echter momenteel niet al teveel met zulke zaken bezig. Als ik eenmaal tot de selectie behoor, zal ik aan de bondscoach mijn waarde laten zien", besloot de nieuwe doelman van Anderlecht.