OFFICIEEL: City rondt volgende toptransfer af: 30 miljoen en Danilo voor Juve

OFFICIEEL: City rondt volgende toptransfer af: 30 miljoen en Danilo voor Juve

07-08-2019 21:35 Laatste update: 21:47
3

Manchester City heeft zich versterkt met João Cancelo. De Portugese rechtsback komt over van Juventus en tekent voor zes seizoenen in het Etihad Stadium.

Manchester City en Juventus bevestigen de transfer woensdagavond via de officiële kanalen. Met de langverwachte deal is volgens Engelse en Italiaanse media een slordige dertig miljoen euro gemoeid. Bovendien bewandelt rechtsback Danilo de omgekeerde weg.

Cancelo is de derde versterking van Manchester City deze zomer. De regerend landskampioen versterkte zich eerder met Rodri en Angeliño. "City is een fantastische club met een briljante manager", doelt Cancelo op Pep Guardiola. "Deze club is indrukwekkend."

Juventus had slechts een jaar de beschikking over Cancelo. De 28-jarige Danilo werd twee jaar geleden door City overgenomen van Real Madrid. In Engeland groeide de Braziliaan nooit uit tot vaste basisspeler.

Op de officiële clubsite doet Juventus uit de doeken welke bedragen gemoeid zijn met de transfers. Manchester City betaalt 65 miljoen euro voor Cancelo. Die transfersom wordt uitgesmeerd over drie jaar. Voor Danilo wordt 37 miljoen euro betaald.