OFFICIEEL: Niet Anderlecht, wel ex-club Feyenoord voor Karsdorp

OFFICIEEL: Niet Anderlecht, wel ex-club Feyenoord voor Karsdorp

07-08-2019 19:22 Laatste update: 19:26
2

De kogel is door de kerk: Rick Karsdorp keert terug naar Feyenoord. De Rotterdamse club en AS Roma hebben de huurtransfer woensdag beklonken.

Karsdorp speelt tot het einde van het seizoen in De Kuip. Feyenoord en Roma melden niets over een optie tot koop, dus de 24-jarige rechtsback zal normaliter terugkeren naar Italië. Karsdorp verliet Feyenoord ruim twee jaar geleden voor Roma, dat zestien miljoen euro voor hem betaalde. Een groot succes werd zijn verblijf in Italië niet. Hij speelde slechts vijftien wedstrijden.

"Het is heel fijn dat Jaap Stam nu kan beschikken over een speler van wie de kwaliteiten bekend zijn", reageert technisch directeur Sjaak Troost op de clubsite. "Hij kent de club door en door en heeft weinig tijd nodig om te acclimatiseren. We verwachten dat Rick zeer snel al inzetbaar is voor de ploeg."

Karsdorp kwam als E-pupil binnen bij Feyenoord en maakte in 2014 zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Hij speelde in totaal 101 wedstrijden voor de Rotterdamse club en won de landstitel (2017) en de KNVB Beker (2016). De verdediger stond ook in de belangstelling van Anderlecht, dat uiteindelijk dus naast de Nederlander grijpt.