Conclusies: Big Si staat er, aanvallers niet, maar Kiev kan er aan

Conclusies: Big Si staat er, aanvallers niet, maar Kiev kan er aan

06-08-2019 22:56 Laatste update: 07-08-2019 12:35
35

Club Brugge is de Champions League-campagne begonnen met een 1-0 zege tegen Dynamo Kiev. Blauw-Zwart moest tot het gaatje gaan, maar staat ondanks een goede prestaties nog niet in de Play-Offs van het kampioenenbal. De conclusies na de heenmatch.

Een ander niveau
Dit had je ook voor de match kunnen schrijven, Dynamo Kiev is geen Waasland-Beveren of STVV. Waar Club Brugge in de Jupiler Pro League de voorbije twee matchen kon freewheelen, moest het in de voorronde van de Champions League vol aan de bak.

De aanvallende jongens zoals David Okereke, Percy Tau en Dennis kwamen dinsdag amper uit de verf. Club Brugge speelde dan maar anders, zoals het soms hoort, met het mes op de tanden. Volgende week in Oekraïne wordt het nog zwaarder. Maar zeker niet onhaalbaar.

Stilstaande fases
In eigen land kreeg Club Brugge de voorbije twee matchen amper stilstaande fases tegen. Toen dat tegen Dynamo Kiev wel gebeurde, was het wel alle hens aan dek. De nieuwe achterhoede heeft op dit vlak toch nog een werkpuntje.

Big Si, Big deal
Om de achterhoede helemaal op punt te krijgen, investeerde Club Brugge fors in Simon Mignolet. Enkele uren nadat de tweede doelman van de Rode Duivels zijn handtekening zette bij Club Brugge, begon hij tegen Kiev in de basis.

Zoals verwacht stond Big Si meteen zijn mannetje. De doelman is niet onder de indruk als er een aanvaller op hem afstormt. Uitvoetballen is hij ook niet verleerd na een jaartje bankzitten bij Liverpool. Mignolet mag wel nog een bloemetje sturen naar Mitrovic, die de bal van de lijn haalde, toen de doelman toch eens werd verslagen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Club Brugge heeft ervoor gestreden en heeft de belangrijke overwinning ook binnen! Het werd 1-0 tegen Dynamo Kiev. #CluDyn #ClubBrugge #UCL #Vanaken #Mignolet #Vormer

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Vanaken, vaneigens
Club Brugge is meer en meer FC Vanaken. Als de middenvelder goed is, is de rest van de ploeg dat ook. Tegen Dynamo kwam Vanaken er niet altijd even vlot door en dat was ook te zien aan het combinatiespel. Vanaken bleef in zijn 200e duel voor Blauw-Zwart cool vanaf elf meter en bezorgde Club Brugge een goede uitgangspositie.

Rits vertrokken?
Club Brugge wil de transfermarkt nog op. De kans is groot dat het voor een vervanger van de vertrokken Marvelous Nakamba gaat. Mats Rits deed het tegen Kiev zeker niet onaardig. Hij versierde zelfs een strafschop. Als signaal aan het bestuur kan dat tellen.

Goed resulaat
Volgende week moet Club Brugge de klus klaren in Oekraïne. Dat wordt een moeilijke, maar geen onmogelijke opdracht. Houdt Mignolet opnieuw de nul op het bord, dan is de kwalificatie voor de Play-Offs een feit. Gebeurt dat niet, dan is het te hopen dat de voorhoede op verplaating wel thuisgeeft.