Club Brugge mag blijven dromen van de Champions League

06-08-2019 22:19
38

Club Brugge heeft haar heenmatch in de derde voorronde van de Champions League gewonnen. Thuis versloeg het Dynamo Kiev met 1-0. Hans Vanaken maakte vanaf elf meter de enige goal van de match.

De match in het Jan Breydelstadion begon ingetogen. Iedereen stond even stil bij het overlijden van Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto Soudal kwam ongelukkig om het leven tijdens de Ronde van Polen.

Bij Club Brugge gaf Clement Mignolet meteen een basisplaats. De doelman gaf een zekere indruk en hield in zijn eerste match voor Club Brugge de nul. Altijd mooi meegenomen bij een debuut.

Weinig kansen, wel een doelpunt
Het voetbal van Club Brugge was een pak minder swingend dan in de Belgische competitie. Club Brugge viel daarom regelmatig terug op het oude recept, vechten voor elke bal. Veel kansen kregen we dan ook niet te zien.

Vlak voor de rust klom Club Brugge wel op voorsprong. Rits werd neergehaald in de zestien en de bal ging terecht op de stip. Vanaf elf meter faalde Vanaken niet en de middenvelder zette Blauw-Zwart op voorsprong.

In de tweede helft was het voor beide teams hinken op twee gedachten. Niemand wilde echt het initiatief nemen. Aan de stand zou er dan ook niks veranderen. Club Brugge reist met een 1-0 voorsprong af naar Oekraïne. De Play-Offs van de Champions League halen, is geen onmogelijke opdracht.

Dit bericht bekijken op Instagram

Club Brugge heeft ervoor gestreden en heeft de belangrijke overwinning ook binnen! Het werd 1-0 tegen Dynamo Kiev. #CluDyn #ClubBrugge #UCL #Vanaken #Mignolet #Vormer