OFFICIEEL: Anderlecht heeft met Roofe zijn felbegeerde aanvaller eindelijk beet

OFFICIEEL: Anderlecht heeft met Roofe zijn felbegeerde aanvaller eindelijk beet

Gepubliceerd: dinsdag 6 augustus 2019 om 20:52di 06-08-2019 om 20:52

Laatste update: dinsdag 6 augustus 2019 om 21:06di 06-08-2019 om 21:06

Kemar Roofe is officieel een speler van RSC Anderlecht. De transfer zat al langer in de pijplijn, maar werd pas dinsdag helemaal afgerond. De aanvaller tekende een contract voor drie seizoenen bij paars-wit.

De 26-jarige Roofe heeft zijn medische testen bij Anderlecht succesvol afgerond ondanks een lichte enkelblessure. Daardoor zal de aanvaller pas op 23 augustus zijn debuut kunnen maken. Tijdens de komende twee speeldagen moet Kompany voorin dus nog een andere oplossing gebruiken.

Roofe heeft een knap seizoen achter de rug bij Leeds United, waar hij 15 goals heeft gemaakt op 34 wedstrijden. Aangezien hij aan zijn laatste contractjaar begon, mocht hij vertrekken bij de Engelse tweedeklasse. Anderlecht zou ongeveer zeven miljoen euro ophoesten voor Roofe.

"Met Kemar Roofe hebben we de spits gevonden waar we al een tijdje naar op zoek waren”, aldus sportief directeur Michael Verschueren op de website van paars-wit. "Hij is een echte goalgetter en zal dus een grote meerwaarde betekenen voor het team."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws