Anderlecht wil voetballen zoals Guardiola: “Ik vind het gevaarlijk”

Anderlecht wil voetballen zoals Guardiola: “Ik vind het gevaarlijk”

06-08-2019 17:45
8

Vincent Kompany en RSC Anderlecht willen de speelstijl van Pep Guardiola bij Manchester City overnemen. Arnar Vidarsson liet zich tijdens Extra Time uit over het idee van paars-wit.

Tegen Moeskroen kwam er een soortgelijke aanval op de mat. "Je zag veel diagonale passes in die aanval, het was ook voetbal van achteruit. En na 12 passes zitten ze eigenlijk weer in het beginstation. Dat is heel mooi, maar het kan ook veel simpeler."

"Dat was een toonvoorbeeld van het mooie voetbal dat Anderlecht wil brengen”, wordt Vidarsson geciteerd door Sporza. “Maar ik vind het gevaarlijk om Guardiola te kopiëren in België. Er zijn niet veel ploegen die kunnen voetballen zoals Guardiola dat wil."

"Oké, Toen Guardiola bij Barcelona begon, bleven de resultaten ook uit tijdens de eerste 2 speeldagen. Barcelona verloor en speelde gelijk. Daarna is de machine gaan draaien. Maar het grote verschil is dat er in Barcelona kwaliteit is. In Anderlecht zijn nu veel jonge spelers en met hen moet je geduld hebben. Over 2 jaar zal Anderlecht een fantastische ploeg zijn."