OFFICIEEL: Derby County haalt Rooney (33) terug naar Engeland

OFFICIEEL: Derby County haalt Rooney (33) terug naar Engeland

Gepubliceerd: dinsdag 6 augustus 2019 om 15:15di 06-08-2019 om 15:15

Laatste update: dinsdag 6 augustus 2019 om 15:22di 06-08-2019 om 15:22

Wayne Rooney gaat aan de slag bij Derby County, de club van manager Phillip Cocu. De komst van de alltime topscorer van Engeland is dinsdagmiddag bevestigd. 

Rooney (33) maakt in januari 2020 de overstap van DC United naar Derby. Hij gaat voor anderhalf jaar bij The Rams spelen én wordt ook coach bij de Championship-club. Maandag werd door Britse media plots gemeld dat Rooney zijn rentree ging maken in Engeland. Daarna kwam de deal in een stroomversnelling. Dinsdagochtend arriveerde Rooney op het vliegveld in Engeland, nu is zijn komst dus beklonken.

Voor zijn bijzondere terugkeer op de Engelse velden maakt Rooney het seizoen af bij Major League Soccer-club DC United. Daar speelt hij sinds medio 2018. Rooney begon zijn loopbaan bij Everton en maakte daarna jarenlang furore in het shirt van Manchester United. Na een jaartje op Goodison Park (2017/18) begon de aanvaller aan zijn avontuur in Amerika. 

"Het is een spannend vooruitzicht om Wayne bij Derby te mogen begroeten", vertelt Cocu - sinds deze zomer manager van de club - op de officiële kanalen van Derby. "Hij kan zó veel toevoegen aan de selectie, op en naast het veld. Ik denk dat hij nog heel veel kan brengen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws