KAA Gent heeft het juiste recept beet: Dat is een heel belangrijk wapen

KAA Gent heeft het juiste recept beet: "Dat is een heel belangrijk wapen"

06-08-2019 14:15
17

KAA Gent moet het donderdag in de Europa League opnemen tegen AEK Larnaca uit Cyprus. Scoort het dan opnieuw op een stilstaande fase? Dat lijkt dit seizoen namelijk de specialiteit van het huis te gaan worden.

Vadis Odjidja neemt de stilliggende ballen en kende daar al veel succes mee. "We beschikken over heel veel kopbalsterke jongens. Zo hebben we met Plastun, Yaremchuk, Lustig en Ngadeu al heel wat gestalte. Maar dankzij de terugkeer van Depoitre hebben we nu nog een extra wapen. Hij kent ook het klappen van de zweep. Natuurlijk waren die hoekschoppen uitstekend getrapt", lacht hij.

"Het is vooral belangrijk om de ballen in de juiste zone te brengen en dan is het rekenen op onze kopbalsterke jongens om het verschil te maken. Het is een heel belangrijk wapen, want we hebben niets aan voetballend vermogen ingeboet. In die Europese duels merkte je ook al dat we enkele interessante variaties hebben."

Vreemd genoeg kreeg KAA Gent ook al drie goals binnen op stilstaande fases. "We moeten inderdaad toch wat aandacht besteden aan de tegendoelpunten die we slikken bij stilstaande fases. Dat is voorlopig een probleem", moet hij toegeven.