Mulder: De aanbieding van VTM was véél beter dan die van de VRT

Mulder: "De aanbieding van VTM was véél beter dan die van de VRT"

06-08-2019 12:16
12

Jan Mulder verliet de VRT en maakt dinsdagavond zijn debuut bij de VTM. De 'transfer' van de analist heeft volgens Mulder (74) 'niets te maken met geld'. 

Mulder was jarenlang in dienst van VRT. Daar zat hij wekelijks aan tafel bij Extra Time. In maart van dit jaar werd bekend dat de voormalig profvoetballer naar VTM verkast. In de wandelgangen klinkt het dat Mulder een slordige één miljoen euro per jaar gaat verdienen. "Dit soort dingen gebeurt nu eenmaal in deze wereld van transfers, managers en free agents. Daar moet je niet sentimenteel over doen", vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad"Of ik de VRT ga missen? Zo bekijk ik het niet. Ik verheug me gewoon op wat me te wachten staat."

Met geld heeft zijn transfer weinig te maken, bezweert Mulder. "Ik ben een slechte zakenman voor mezelf, ik ben maar een freelance mannetje, nooit een pensioen opgebouwd. Dat ik zo'n mooi contract kon tekenen, is niet dankzij mijn handigheid in onderhandelen. Als voetballer was ik ook al zo."

"De aanbieding van VTM was véél beter dan die van de VRT. Met mijn oude dag heeft het geld niets te maken, dat is een betrekkelijk idee. Alles hangt af van wat je eisen zijn. Ik wil geen privéjet en zes huizen, ik wil een boekenkast en een salade niçoise. Dat moet met dit contract te betalen zijn."