'Topclubs profiteren van misrekening Spurs: maximaal 50 miljoen voor Eriksen'

'Topclubs profiteren van misrekening Spurs: maximaal 50 miljoen voor Eriksen'

06-08-2019 11:44
10

De kans is groot dat Tottenham Hotspur deze maand alsnog afscheid neemt van Christian Eriksen. De Deense spelmaker weigert zijn contract te verlengen en daarom is voorzitter Daniel Levy min of meer gedwongen om Eriksen te verkopen. Dat schrijft The Telegraph. 

Levy had goede hoop dat Eriksen (27) zijn in 2020 aflopende verbintenis met vier jaar zou verlengen. De voormalig Ajacied heeft echter zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging. Spurs wilde best werken aan een transfer, maar dan wél voor de absolute hoofdprijs, volgens The Telegraph minstens 140 miljoen euro. Geen enkele club was of is echter bereid zo'n megabedrag op tafel te leggen voor een speler die over een jaar gratis kan worden ingelijfd.

Juventus, Real Madrid, Atlético Madrid en Manchester United zouden nu overwegen om deze maand te profiteren van de spagaat waarin Tottenham en Levy zich bevinden. Dat Spurs Eriksen transfervrij laat verkassen, lijkt uitgesloten, en daarom ziet de verliezend Champions League-finalist zich genoodzaakt om de spelmaker voor een relatief lage prijs te laten gaan. Nu lijkt de international maximaal 50 miljoen euro op te leveren. 

Premier League-clubs kunnen tot en met aanstaande donderdag spelers kopen. Volgens Britse media is Spurs druk bezig met de komst van een opvolger van Eriksen. Giovani Lo Celso (Real Betis) en Bruno Fernandes (Sporting Portugal) zijn in beeld.