Japanse invasie bij STVV onder vuur: “Belgisch team mag ook Belgisch blijven”

Japanse invasie bij STVV onder vuur: “Belgisch team mag ook Belgisch blijven”

06-08-2019 09:44
3

Sint-Truiden heeft heel wat Japanners rondlopen in de club. Tegenover Extra Time maakte Arnar Vidarsson zich zorgen over STVV.

"Er zijn heel veel Japanners in Sint-Truiden”, wordt Vidarsson geciteerd door Sporza. “Op de bank zaten een kinesist uit Japan en nog enkele Japanse spelers. In doel stond een halve Japanner. En als je een kijkje neemt op de website van STVV, zie je dat er ook nog een aantal Japanners werkt in de administratie."

Vidarsson maakt zich zorgen. "Ook de reclame op de truitjes van de STVV-spelers kan je niet meer lezen, want die staat ook gedrukt in het Japans. Ik maak me een klein beetje zorgen dat ze iets te ver gaan. Vorig seizoen was ik een grote fan van STVV, dat toen mooi voetbal bracht.”

Volgens de IJslander verliest de club zijn Belgische identiteit. “Ze deden dat met goede Japanners. Maar een Belgisch team mag ook wat Belgisch blijven. En ik vrees dat de trainer en de technische staf weinig te zeggen hebben binnen de club. Zeker als je kijkt welke transfers STVV allemaal doet."