Waasland-Beveren geeft Antwerp goed nieuws: 'Het sportieve laten primeren'

Waasland-Beveren geeft Antwerp goed nieuws: 'Het sportieve laten primeren'

05-08-2019 22:42
27

Bij Waasland-Beveren heeft men besloten om zelf geen klacht neer te leggen na de administratieve fout van Antwerp in het duel van afgelopen zondag. The Great Old moet een forfaitnederlaag vrezen, maar daar vraagt Waasland-Beveren zelf niet om.

Op de officiële website kondigt Waasland-Beveren aan dat het zelf niet op zoek zal gaan naar een forfaitnederlaag voor Antwerp. 'Net zoals bij iedere opmerking/fase die op het wedstrijdblad wordt genoteerd, moet de Koninklijke Belgische Voetbalbond daaraan gevolg geven. Indien zij het nodig acht om sancties op te leggen, nemen wij daar akte van', klinkt het.

Het zal dan ook geen klacht neerleggen. 'We hebben telkens als club gecommuniceerd dat wij sportieve belangen laten primeren en voegen de daad bij het woord. Wij zijn niet de club die wil beter worden van juridische steekspellen tegen collega-clubs, in tegenstelling tot wat verschillende andere clubs gedaan hebben de voorbije maanden', komt het nog met een steek naar onder andere Lokeren en Beerschot.

'Indien Antwerp gestraft wordt voor de blunder, is dat enkel en alleen een gevolg van het reglement van de K.B.V.B. Het is dus dan ook hun verantwoordelijkheid om die evaluatie te maken', aldus Waasland-Beveren. 'Als club gaan we echter keihard aan het werk om sportief sterker te worden. Op die manier willen we Antwerp op het veld drie punten kunnen afsnoepen in de terugronde van de Jupiler Pro League', besluit de club.