Vandenbempt stelt zich vragen bij matig Anderlecht: Een heel moeilijk proces

Vandenbempt stelt zich vragen bij matig Anderlecht: "Een heel moeilijk proces"

05-08-2019 23:30
18

Het was niet de start waar men bij RSC Anderlecht op had gehoopt. Na wedstrijd tegen KV Oostende en Moeskroen blijft het achter met een magere één op zes. Dat het niet goed loopt, ziet ook Peter Vandenbempt.

"De spelers en trainer zagen duidelijk progressie. Maar ik vond het, eerlijk gezegd, veel minder dan een week geleden tegen Oostende", vertelt de commentator bij Sporza. "Ik vond het een vervelende wedstrijd. Kompany had ook fors ingegrepen in de defensie met doelman Van Crombrugge uiteraard, maar ook op de backs met centrale verdedigers. Dat is goed voor het voetballend vermogen achteraan, dat wil Kompany ook graag."

"De jonge Dewaele is een ontdekking op de rechterkant en kan inderdaad heel goed voetballen. Maar ik vraag me wel af wat dat zal geven als er in de topwedstrijden fors moet worden verdedigd tegen echt goede aanvallers op de flanken zoals Dennis en Diatta van Club Brugge", klinkt het.

Aanvallend vlak
Tegen Moeskroen had Anderlecht het bijzonder moeilijk om kansen te creëren. "Het spel van Anderlecht was in vergelijking met een week geleden te traag", merkte Vandenbempt op. "Amuzu kwam er niet door. Doku wel, maar die mist dan efficiëntie. Het is uiteraard wachten op een echte spits. Zulj blijft wat mij betreft onvoldoende. Hij speelt momenteel als defensieve middenvelder en vertraagt eigenlijk het spel", klinkt het.

"Kompany bouwt. Anderlecht zit in een heel moeilijk proces. En de vraag zal blijven terugkeren: Heeft hij wel voldoende kwaliteit voor het voetbal dat hij graag wil brengen bij Anderlecht", vraagt Vandenbempt zich af.