'Barça moet vrezen: in maart verzonden e-mail van advocaat Griezmann lekt uit'

'Barça moet vrezen: in maart verzonden e-mail van advocaat Griezmann lekt uit'

05-08-2019 23:14
6

Atlético Madrid heeft een belangrijke troef in handen in de juridische strijd met FC Barcelona om Antoine Griezmann, claimt El Mundo. Volgens het Spaanse medium is er een e-mail uitgelekt die advocaat Sevan Karian aan de Fransman en zijn familie stuurde.

Volgens El Mundo dateert deze van maart, toen Griezmann nog onder contract stond bij Atlético Madrid en een transferclausule van 200 miljoen euro in zijn verbintenis had staan. In de e-mail van Karian, gericht aan Griezmann, zijn vader en zijn zus, zou melding gemaakt worden van een akkoord met FC Barcelona en van alle financiële details van de transfer, die op 12 juli officieel beklonken is.

In aanloop naar dit transfernieuws kwam Atlético al met een officieel statement naar buiten, waarin het liet weten dat Griezmann in maart al een persoonlijk akkoord had bereikt met FC Barcelona: de onderschepte e-mail van de advocaat lijkt die stellingname te ondersteunen. Los Rojiblancos spanden een rechtszaak aan, omdat ze meenden recht te hebben op een transfersom van 200 miljoen. FC Barcelona wachtte met het afronden van de transfer tot na 1 juli, toen de clausule van Griezmann zakte naar 120 miljoen. De Catalanen maakten dit bedrag ook over naar Atlético, maar moeten mogelijk nog tachtig miljoen bijbetalen.