UPDATE: Rooney arriveert in Engeland en voedt speculatie over rentree

UPDATE: Rooney arriveert in Engeland en voedt speculatie over rentree

Gepubliceerd: maandag 5 augustus 2019 om 19:15ma 05-08-2019 om 19:15

Laatste update: dinsdag 6 augustus 2019 om 11:12di 06-08-2019 om 11:12

Een opmerkelijk verhaal uit Engeland: Derby County overweegt Wayne Rooney aan te stellen als player/coach zoals Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. De Championship-club is momenteel in gesprek met de aanvaller (33) van DC United en wil naast Phillip Cocu nog een grote naam.

Dat meldt The Telegraph. Cocu werd vorig jaar aangesteld als nieuwe manager van Derby County en tekende een contract voor vier seizoenen. Cocu en zijn assistenten Twan Scheepers en Chris van der Weerde krijgen mogelijk dus gezelschap van Rooney, die dan zowel speler als trainer wordt. Mel Morris, de eigenaar van Derby County, wil naast Cocu graag een hoog aangeschreven oud-international van Engeland aanstellen. Rooney komt daar dus voor in aanmerking.

Het is nog niet rond, maar volgens The Telegraph worden er wel serieuze gesprekken gevoerd tussen beide kampen. Rooney's contract bij DC United loopt volgend jaar af. Het is nog niet duidelijk wat hij gaat doen.

Rooney diende slechts drie clubs in zijn carrière. Hij maakte naam bij Everton, de club die hij in 2004 verliet voor Manchester United. Voor The Red Devils zou de 120-voudig international van Engeland maar liefst dertien seizoenen spelen. Hij keerde voor één jaar terug bij Everton en tekende vorig jaar bij DC United.

Update 06/08 11.12: Britse media weten het zeker: Rooney staat inderdaad voor een verrassende rentree in het Championship. Dinsdagochtend is de vedette van DC United gesignaleerd op een Engels vliegveld. Later op de dag gaan Rooney en zijn management in gesprek met Derby County, weet onder meer The Telegraph. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws