UPDATE: 'RSC Anderlecht moet nog drie speeldagen wachten op Roofe'

UPDATE: 'RSC Anderlecht moet nog drie speeldagen wachten op Roofe'

05-08-2019 17:51 Laatste update: 19:25
41

RSC Anderlecht heeft eindelijk haar nieuwe aanvaller beet. Zoals verwacht komt Kemar Roofe over van Leeds United. Beide clubs hebben de deal nog niet officieel aangekondigd, maar volgens Het Laatste Nieuws bevestigt zijn entourage dat de overstap een feit is. 

Maandag werd Roofe bij RSC Anderlecht verwacht voor zijn medische testen. Ondanks dat hij bij Leeds United een enkelblessure had opgelopen, kon de 26-jarige aanvaller de testen succesvol afleggen. Daarna lag er een contract voor drie seizoenen voor hem klaar in het Lotto Park. 

Door Roofe te strikken heeft Vincent Kompany eindelijk zijn aanvaller beet. Paars-wit speelde de eerste twee matchen van het seizoen zonder echte spits. Pieter Gerkens deed voorin zijn stinkende best, maar kon de weg naar het doel niet vinden. Roofe moet nu bij Anderlecht voor de goals gaan zorgen. 

Update 05/08, 19.25: Volgens Het Laatste Nieuws tekent Roofe dan wel meteen voor Anderlecht, inzetbaar is hij nog niet. Volgens de krant verwacht Anderlecht Roofe pas fit te hebben op speeldag vijf van de Jupiler Pro League. Tijdens de komende twee speeldagen moet Kompany voorin dus nog een andere oplossing gebruiken. Pas op 23 augustus lijkt Roofe voor de eerste keer in actie te kunnen komen voor Anderlecht. Paars-wit neemt het dan op tegen KRC Genk.