'Club Brugge verhuurt herstelde Vanlerberghe andermaal aan een reeksgenoot'

'Club Brugge verhuurt herstelde Vanlerberghe andermaal aan een reeksgenoot'

05-08-2019 17:30
2

Club Brugge zit sinds de miljoenentransfer van Marvelous Nakamba naar Aston Villa niet extreem ruim in de middenvelders. Desondanks kiest Club Brugge ervoor om Jordi Vanlerberghe opnieuw uit te lenen. Volgens Het Nieuwsblad wordt KV Mechelen de club van bestemming.

Vanlerberghe moet in de pikorde zowel Mats Rits als Sofyan Amrabat voor zich dulden in de pikorde. Daarnaast gaat Club Brugge nog de markt op om de nummer zes-positie nog van een impuls te voorzien. Vanlerberghe had dan ook in zijn derde seizoen bij Club Brugge weinig uitzicht op speeltijd. KV Mechelen ziet de 23-jarige Vanlerberghe als een buitenkansje en sluit hem al te graag in de armen.

Club Brugge plukte Vanlerberghe in de zomer van 2018 namelijk voor twee miljoen euro weg bij KV Mechelen. Vanlerberghe doorliep de volledige jeugdopleiding van Malinwa en brak ook door Achter de Kazerne. In zijn eerste periode droeg hij in totaal 50 keer het shirt van Mechelen. In zijn debuutseizoen voor Club kwam de defensieve middenvelder niet verder dan acht optredens, waardoor hij voor 2018/19 bij KV Oostende werd gestald.

Met 34 optredens was Vanlerberghe een vaste waarde bij KV Oostende. Hij maakte dermate indruk dat hij door Johan Walem geselecteerd werd voor het EK U21 in Italië en San Marino. Helaas gooide een operatie aan de knie roet in het eten. Vanlerberghe revalideerde bij Club en is voldoende hersteld om weer uit te vliegen.