Reserves van Anderlecht voorkomen pas laat blamage tegen ploeg van Hasi

05-08-2019 17:13 Laatste update: 17:37
6

Anderlecht moest zondag genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel op het veld van Royal Excel Moeskroen. Een dag later wist de reserveploeg niet te winnen van het uit Saoedi-Arabië afkomstige Al-Raed, sinds een jaar werkgever van ex-trainer Besnik Hasi: 1-1.

Al-Raed is geen hoogvlieger in eigen land. Het afgelopen seizoen eindigde de club als achste in de Saudi Premier League, op liefst 32 punten van landskampioen Al-Nassr. Desondanks had Anderlecht - met o.a. Elias Cobbaut en Sven Kums in de basis - de handen vol aan de bezoekers. Paars-wit zocht zelfs met een 0-1 ruststand de kleedkamers op. In de laatste minuut voor de pauze benutte Al-Raed een strafschop.

Anderlecht voerde zes wissels door aan de rust, maar dit had niet direct effect. Pas een kwartier voor tijd wisten de Brusselaars een pijnlijke nederlaag te voorkomen. Het was de 18-jarige invaller Niklo Dailly die de meubelen redden. Verder dan die remise kwam Anderlecht niet.