Gumienny kritisch na speelronde 2: Videorefs blijven te ijverig

Gumienny kritisch na speelronde 2: "Videorefs blijven te ijverig"

Gepubliceerd: maandag 5 augustus 2019 om 14:50ma 05-08-2019 om 14:50

Tijdens de tweede speeldag kwam de VAR andermaal bij meerdere matchen tussen. In veel gevallen ging het om gevallen van wel of geen strafbaar hands. Ex-topref Serge Gumienny is scherp na het weekend. "De VAR komt nog steeds te vaak tussen. Heel vaak onnodig. Fases waarin mensen zichzelf afvragen wat er eigenlijk aan de hand is", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Gumienny is bijvoorbeeld zeer kritisch voor de VAR van dienst bij KV Mechelen - Racing Genk (3-1). "Neem nu Van Driessche in KV Mechelen-Genk. Waarom moest hij van de VAR gaan kijken? Want Van Driessche had gelijk, Heynen maakte geen hands. Ik kan daar met mijn verstand niet bij. Heynen beschermde gewoon zijn lichaam en maakte zich zelfs kleiner. De mannen in het busje moeten daar toch instructies over hebben gehad in het begin van het seizoen?", vraagt Gumienny zich af.

Hij vindt dat de videorefs minder snel tussenkomen. "De videorefs bleven te ijverig. Misschien is dat omdat ze onbewust willen laten zien dat ze er niet voor niets zitten. Wat mij betreft gaan we terug naar het systeem waarin de ref beslist. Alleen als er echt flagrante fouten gebeuren, grijpt de VAR in", geeft Gumienny zijn duidelijke opinie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws