Clement over de komst van Mignolet: Doelman stond niet hoog op mijn verlanglijst

Clement over de komst van Mignolet: "Doelman stond niet hoog op mijn verlanglijst"

05-08-2019 14:33 Laatste update: 16:53
17

Club Brugge zorgde voor een stunt van jewelste door erin te slagen Simon Mignolet over te nemen van Champions League-winnaar Liverpool. Philippe Clement is uiteraard verheugd over de komst van de topdoelman, maar bekommerde zich ook over Ethan Horvath, die nu tweede keus zal zijn.

Zo erkent Clement dinsdag op de persconferentie dat een nieuwe keeper niet direct hoog op zijn verlanglijst stond. "Omdat ik ook volledig vertrouwen heb in Horvath. Dat is een jongen die nog heel hard kan groeien. Maar dit zijn andere omstandigheden en dat is een opportuniteit op de markt. Op een bepaald moment moet je dan de knoop doorhakken en dat hebben we dan ook gedaan."

Clement besefte dat Horvath een mentale tik zou krijgen en toen de komst van Mignolet zeker was, nam de oefenmeester van onmiddellijk contact op met de Amerikaan. "Het eerst wat ik gedaan is Horvath bellen om het ook het te leggen. Op zo'n moment zit je met twee verhalen. Je bent de coach van een nieuwe jongen die met heel plezier komt en de jongen die er vooral heel teleurgesteld over gaat zijn. Je bent op dat moment met de spelers bezig", aldus Clement.

Wie keept tegen Kiev?
Hoewel Mignolet maandag al voor het eerst op het trainingsveld, wilde Clement nog niet bevestigen wie er dinsdag tegen Dynamo Kiev in doel zal staan. "Ik heb nog iets meer dan 24 uur om daarin de knoop door te hakken", liet hij zich niet verleiden tot uitspraken over een keuze.