Club Brugge zoekt een opvolger voor Nakamba: Kandidaten van Nederland tot Colombia

Club Brugge zoekt een opvolger voor Nakamba: Kandidaten van Nederland tot Colombia

05-08-2019 13:45 Laatste update: 17:00
10

Club Brugge is na de stunttransfer van Simon Mignolet nog niet klaar op de transfermarkt. CEO Vincent Mannaert is op zoek naar een vervanger voor de naar Aston Villa vertrokken Marvelous Nakamba. VoetbalPrimeur.be speurt mee en scoutte mogelijke kandidaten voor de nummer zes-positie.

Teun Koopmeiners (21 jaar, Ned)
Club: AZ Alkmaar (Ned)
Marktwaarde: 5 miljoen euro
Club Brugge zou net als bij Nakamba in Nederland uit kunnen komen. Teun Koopmeiners is geen stofzuiger zoals Nakamba, maar aan de bal sterker dan de Zimbabwaan. Koopmeiners weet met zijn uitstekende linkerbeen vaak de vrije man te vinden. Daarnaast is hij gevaarlijk vanuit de tweede lijn alsook van waarde bij standaardsituaties. Het voordeel van onze noorderbuur is dat hij als inschuivende verdediger ook centraal achterin inzetbaar is.

AZ zal wel de hoofdprijs vragen voor de kapitein van de nationale U21. Aanvoerder en smaakmaker Guus Til staat namelijk op het punt om voor 18 miljoen euro naar Rusland te verkassen. Het is de vraag hoeveel Club Brugge uit wil geven aan de vervanger van Nakamba. Koopmeiners kan wel een goede investering zijn, want qua potentie wordt hij door het databedrijf SciSports hoger ingeschat dan Sander Berge, volgens hen de beste middenvelder in de JPL: 113.6 om 107.9. Lees in het stuk hieronder meer over de SciSkill.

Renato Tapia (24 jaar, Per)
Club: Feyenoord (Ned)
Marktwaarde: 3 miljoen euro
Ook de tweede kandidaat is actief aan de Eredivisie. Nou ja, actief… de 24-jarige Renato Tapia zit momenteel op een zijspoor bij topclub Feyenoord. Nadat hij is teruggekeerd van een sterke uitleenbeurt aan bekerfinalist Willem II werkt sportief directeur Sjaak Troost hem richting uitgang. "Tapia moét meewerken aan een transfer", klonk het resoluut.

Het is de vraag of de situatie nog in orde komt. Troost lijkt vreemd genoeg vergeten dat de 46-voudig international van Peru een ijzersterke Copa América speelde. Tapia was een drijvende kracht bij het Peru dat voor het eerst sinds 1975 weer de eindstrijd haalde.

Gustavo Cuéllar (26, Col)
Club: Flamengo (Bra)
Marktwaarde: 3,5 miljoen euro
Voor optie drie zoeken we het verder van huis. Gustavo Cuéllar, een 26-jarige Colombiaan staat immers onder contract bij het Braziliaanse Flamengo. Cuéllar beschikt over veel ervaring. Naast meer dan 200 duels op het hoogste niveau kwam hij ook al zeven maal uit voor de A-ploeg van Colombia. Deze zomer maakte hij op de Copa América zijn eerste interlandgoal. Hoewel hij met zijn 1m76 niet groot is, kan je met hem naar de oorlog. Cuéllar is echt een type die voor de juiste balans in je ploeg kan zorgen.

Pelé (27 jaar, GnB)
Club: AS Monaco (Fra)
Marktwaarde: 4,5 miljoen euro
Judilson Mamadu Tuncará Gomes, zo luidt de volledige naam van de middenvelder van AS Monaco. De negenvoudig international van Guinee-Bissau maakt echter gebruik van een voetbalnaam: Pelé. Deze Pelé heeft lang niet het talent van zijn illustere naamgenoot, maar heeft met AC Milan, Benfica en AS Monaco toch fraaie clubs op zijn CV weten te zetten. Bij AS Monaco kwam hij in zijn debuutseizoen tot slecht elf duels, nadat hij in deel twee van het seizoen al werd uitgeleend. Mogelijk staat Monaco open voor een nieuw vertrek. Als nummer 6 kan Pelé vooral het best omschreven worden als allrounder.

Johannes Geis (25 jaar, Dui)
Club: -
Marktwaarde: 2 miljoen euro
We zijn aangekomen bij de goedkoopste tip in dit overzicht. Geis is namelijk transfervrij. Dat mag opmerkelijk genoemd worden. Geis is met zijn 25 jaar nog relatief jong en speelde toch al maar mooi 121 duels (8 goals, 17 assists) in de Bundesliga.

In de zomer van 2015 maakte Schalke 04 nog 10,5 miljoen euro over aan reeksgenoot FSV Mainz 05. Voor het seizoen 2017/18 werd de controleur uitgeleend aan Sevilla (Spa). Het laatste half jaar was 1. FC Köln zijn werkgever. In veertien duels bij Köln wist hij met vijf assists een bijdrage te leveren aan het behaalde kampioenschap. Desondanks ging Geis, een balveroveraar met inzicht en een knappe traptechniek, niet mee naar de hoogste afdeling. Dat geeft een ploeg als Club Brugge de kans om gratis toe te slaan.

Thiago Maia (22 jaar, Bra)
Club: Lille OSC (Fra)
Marktwaarde: 3,5 miljoen euro
De Braziliaan Maia kan ook als een buitenkansje worden gezien. In 2017 had het Franse Lille OSC liefst 14 miljoen euro over voor de toenmalig speler van Santos (Bra). Waar Maia in zijn eerste jaar een vaste basiskracht was, moest hij het in 2018/19 voornamelijk doen met invalbeurten. Bij Lille is de concurrentie nog heviger geworden, waardoor Maia op het tweede plan dreigt te geraken. Geïnteresseerde clubs zouden in Frankrijk kunnen polsen naar de voorwaarden voor een uitleenbeurt.

Daniel Amartey (24 jaar, Gha)
Club: Leicester City (Eng)
Marktwaarde: 7 miljoen euro
Wie ook in aanmerking zou kunnen komen voor een uitleenbeurt is Daniel Amartey. De Ghanees van Leicester City heeft vanwege een enkelbreuk een maandenlange revalidatie achter de rug. Nadat hij in 2017/18 al niet verder dan 15 matchen kwam, wordt het heel lastig om een plaats te heroveren bij The Foxes.

Coach Brendan Rodgers zal voor zijn systeem op het middenveld de voorkeur geven aan Youri Tielemans, Wilfred Ndidi en aanstormend talent Hamza Choudhury. Odertey is waarschijnlijk pas vierde keus in de pikorde. Een slecht vooruitzicht. De 25-voudig international is te goed om weg te kwijnen op de tribune. Mogelijk valt er te praten over een verhuurperiode van de rappe krachtpatser, die bijna een kopie van Nakamba is.

Ryan Jack (27 jaar, Sch)
Club: Rangers FC (Sch)
Marktwaarde: 850.000 euro
Het is voor onze clubs niet gebruikelijk om te shoppen in Schotland, maar voor Ryan Jack is het te overwegen om een uitzondering te maken. Zeker als je kijkt naar het mogelijke prijskaartje. Jack is namelijk niet de typische Schotse middenvelder, die over het algemeen bekend staan voor hun hardheid.

Jack moet het meer hebben van zijn voetballend vermogen. Bij ex-club Aberdeen zagen ze hem dan ook naar het vasteland trekken. Naar verluidt stond hij op de radar bij AS Roma en Napoli. Jack trok echter naar Celtic, de grootste club van het land. Misschien is het na twee mooie seizoenen voor de verbindingsspeler/spelverdeler alsnog tijd om zijn vaderland te verlaten voor een avontuur elders.

Victor Cantillo (25 jaar, Col)
Club: Junior FC (Col)
Marktwaarde: 1,30 miljoen euro
Na Cuéllar is Victor Cantillo de tweede Colombiaan op onze scoutingslijst. Cantillo geldt als een van de beste defensieve middenvelders van de nationale competitie. Dat blijkt uit het feit dat hij al drie jaar op rij in verkiezingen voorkomt in het Elftal van het Jaar. Cantillo komt in aanmerking voor de grote oversteek naar Europa. Foot Mercato bracht hem deze zomer al in verband met FC Porto en Olympique Marseille, niet de minste clubs.

Cantillo wil echter niet ten koste van alles weg uit Colombia, zo gaf hij zelf aan. Cantillo gelooft dat de juiste aanbieding op zijn pad komt. Zou dat bod uit Brugge kunnen komen? Zijn belangrijkste pluspunten: de korte pass, zijn controle, fysieke kracht en uithoudingsvermogen.