VP 11 Van De Week, Speeldag 2: Belgische topclubs halen zwaar uit

VP 11 Van De Week, Speeldag 2: Belgische topclubs halen zwaar uit

05-08-2019 11:00 Laatste update: 11:03
4

Ook op Speeldag 2 waren er weer heel wat uitblinkers in de Jupiler Pro League. De hoge scores vlogen in het rond, waardoor het deze week dan ook extra moeilijk was om ons te beperken tot elf spelers.

Thoelen voor de tweede week op rij
Bij KV Mechelen zette Yannick Thoelen opnieuw een sterke prestatie neer. De van KAA Gent overgenomen keeper doet Michael Verrips nu al vergeten en wordt dit seizoen de onbetwiste nummer één in Mechelen.

Op de backs kiezen we deze week in de eerste plaats voor Sieben Dewaele. Anderlecht kon niet scoren op het veld van Moeskroen, maar dat lag niet aan Dewaele. Hij maakte wél een uitstekende indruk. Bij KV Oostende is Ari Skulason een mooie transfer. De linksback presteerde uitstekend tegen Cercle Brugge en kon zelfs een assist meepikken.

In de centrale defensie nemen we twee linksvoetige verdedigers. Simon Deli kon een assist optekenen en kan dankzij zijn uitstekende linker de nieuwe Stefano Denswil worden. Milos Kosanovic kennen we natuurlijk al langer en kan ook een aardig stukje uitvoetballen.

Boya houdt de deur op slot
Frank Boya
bewoog hemel en aarde om de gaten dicht te lopen tegen Anderlecht. De Kameroener was werkelijk overal en hield op zijn eentje het middenveld dicht. Boya lijkt rijp voor een transfer naar een topclub, al gaat het licht bij hem wel af en toe uit.

Met Boya in de rug kunnen we met een gerust hart kiezen voor twee aanvallende middenvelders. Roman Bezus zorgde voor twee doelpunten tegen Eupen, terwijl Nikola Storm een echte gesel was voor Joakim Maehle, nochtans één van de beste rechtsachter in onze competitie.

Goals, goals, goals
Voorin is er eigenlijk weinig discussie, want er zijn drie aanvallers die twee goals hebben gemaakt. David Okereke en Dieumerci Mbokani staan net als vorige week in de ploeg en zullen dit seizoen ongrijpbaar zijn. Renaud Emond van Standard had een topavond tegen Zulte Waregem en maakt duidelijk dat hij niet bang is voor de concurrentie.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een nieuwe speeldag en weer heel wat uitblinkers! Dit is de VP 11 van de speeldag.

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op