Depoitre laat zich meteen opmerken bij coach: Je ziet zijn kwaliteiten

Depoitre laat zich meteen opmerken bij coach: "Je ziet zijn kwaliteiten"

05-08-2019 09:00
3

Laurent Depoitre maakte zondag opnieuw zijn opwachting bij KAA Gent. Hij mocht 25 minuten meedoen tegen Eupen, een match die met 6-1 werd gewonnen. Het was zijn eerste match met inzet sinds februari.

Depoitre had een goed gevoel bij zijn invalbeurt, al is hij natuurlijk nog niet top. "Hoe hard je ook traint, wedstrijdritme krijg je enkel door matchen met inzet te spelen", vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "Zaken als korte sprints, daarvoor heb je enkele partijen nodig. Ook de automatismen moeten nog volgen, maar dat komt wel. Ik voel me uitstekend."

Depoitre zou misschien wel het verschil kunnen maken in de Europa League. "Een basisplaats tegen AEK Larnaca? Dat weet ik niet, ik denk dat ik sowieso eerst meer matchritme nodig heb. Daarom ben ik blij dat ik nu al 25 minuten mocht spelen. Die minuten zijn zeer belangrijk. Ik werk keihard. Sinds ik terug ben in Gent, had ik nauwelijks een vrije dag. Zelfs als de andere jongens vrij krijgen, zit ik bij de fysiekcoach."

Coach Jess Thorup was alvast blij met wat hij zag. "Je ziet zijn kwaliteiten, hij kan een bal bijhouden. Gezien het feit dat hij sinds februari niet heeft gespeeld en waar hij staat in zijn opbouw, waren zijn 25 minuten goed."