Geen champagnevoetbal, geen goals en geen winst voor Anderlecht tegen Moeskroen

04-08-2019 19:50 Laatste update: 19:55
71

Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen heeft RSC Anderlecht geen overwinning weten te boeken. In een bijzonder matige partij tegen Moeskroen bleef het 0-0.

Ondanks de nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen geen gebrek aan vertrouwen bij RSC Anderlecht. Vincent Kompany wijzigde zijn elftal op vier plekken en hoopte op een beter resultaat tegen Moeskroen. De Brusselaars hadden alvast het overwicht in het begin van de partij. Moeskroen kwam amper tot niet voorbij de middellijn.

Veel balbezit, maar geen doelpunten bij Anderlecht. Het zorgde voor moed bij Moeskroen, dat stilaan beter in de partij kwam. De sterke Boya hield Vlap helemaal uit de partij, Anderlecht kon amper een goede kans creëren. Pieter Gerkens was er één keer bijzonder dicht bij. Hij kon niet in doel besluiten.

Kompany greep tijdens de rust in en haalde Pieter Gerkens van het veld. Luka Adzic kreeg de kans om zich te bewijzen. Veel schwung kwam er echter niet in de partij. Vlap bleef onzichtbaar, de Anderlecht-flanken raakten niet voorbij hun directe tegenstander.

Weinig kansen dus, wel veel fouten. De wedstrijd lag bijzonder vaak stil, wat het niet meteen makkelijk maakte om te voetballen. Moeskroen leek dat niet al te erg te vinden. Het hoopte vooral de nul te houden en speculeerde vooral op de counter.

Een doelpunt? Daar leken we niet meer op te mogen hopen. Het was bijna een hele tweede helft huilen met de pet op. Dat er uiteindelijk geen doelpunten meer vielen, was dan ook niet zo verrassend. Het bleef 0-0 na een bijzonder matige pot voetbal. Moeskroen telt daardoor vier op zes na twee speeldagen. Anderlecht blijft achter met één punt.