De Bruyne wint Community Shield met Man City in titanenstrijd tegen Liverpool

De Bruyne wint Community Shield met Man City in titanenstrijd tegen Liverpool

04-08-2019 18:11
2

Het duel om het Community Shield, de traditionele seizoensopening in Engeland, is zondag gewonnen door Manchester City. Het elftal van manager Pep Guardiola versloeg Liverpool na penalty's. Georginio Wijnaldum werd de schlemiel van de dag. 

Landskampioen en FA Cup-winnaar Manchester City kwam op Wembley al vroeg op voorsprong via Raheem Sterling. Na een fraaie actie van David Silva rondde de vleugelaanvaller af. Na de pauze drong Liverpool aan; de verdiende gelijkmaker viel in de 77e minuut. Joël Matip scoorde. Vlak daarvoor had Virgil van Dijk al een enorme kans gemist. 

Kyle Walker haalde in de 93e minuut op fenomenale wijze een inzet van Mo Salah van de lijn en dus eindigde de wedstrijd in een remise. Penalty's moesten uitmaken wie er met de eerste hoofdprijs van het seizoen aan de haal zou gaan. 

Georginio Wijnaldum miste de tweede penalty in de strafschoppenserie. Alle penalty's van City verdwenen wél in het doel. Gabriel Jesus schoot de vijfde en beslissende strafschop raak. Bij Man City speelde De Bruyne de eerste 89 minuten mee. Simon Mignolet bleef op de bank bij Liverpool, Divock Origi werd na tachtig minuten voetballen gewisseld.