Van de Beek op voorpagina's Marca en AS: 'Transfer kwestie van uren'

Van de Beek op voorpagina's Marca en AS: 'Transfer kwestie van uren'

04-08-2019 11:27
1

Donny van de Beek staat zondag pontificaal op de voorpagina's van AS en Marca, de twee grootste sportkranten van Spanje. Een transfer van de Ajax-middenvelder naar Real Madrid zou inmiddels 'heel dichtbij zijn'. 

Van de Beek bevestigde zaterdagavond, na het Eredivisie-duel tussen Vitesse en Ajax (1-1) in Arnhem, dat er inderdaad contact is met Real over een transfer. Verder wilde hij weinig loslaten. Marca schrijft zondag dat een overstap naar De Koninklijke 'heel dichtbij' en zelfs 'een kwestie van uren' is.

Real-trainer Zinedine Zidane had aanvankelijk zijn pijlen gericht op Paul Pogba. Manchester United weigert echter mee te werken aan een verkoop. United-manager Ole Gunnar Solskjaer benadrukte zaterdag dat Pogba niet vertrekt; reden voor Real om door te schakelen en nu vól voor de komst van Van de Beek te gaan. Met een transfersom van - naar schatting - 50 miljoen euro is de international van het Nederlands elftal sowieso een relatief goedkope optie. 

Bovenop de genoemde 50 miljoen zou Ajax ook nog een extra, bescheiden bedrag aan bonussen tegemoet kunnen zien. Van de Beek (22) heeft in Amsterdam een contract tot medio 2022. Na Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus) lijkt hij de derde basisspeler van Ajax te worden die na een topseizoen de overstap maakt naar een Europese grootmacht.