Optie weg voor Didillon, Franse eersteklasser kiest niet voor Anderlecht-goalie

Optie weg voor Didillon, Franse eersteklasser kiest niet voor Anderlecht-goalie

04-08-2019 07:42
11

Anderlecht-doelman Thomas Didillon werd tijdens de maand juli gelinkt aan het Franse Rennes. Nu Anderlecht meer dan ooit openstaat voor een transfer, heeft Rennes met Édouard Mendy gekozen voor een andere kandidaat.

Rennes moet zaterdag de Franse Supercup aan Paris Saint-Germain laten: 1-2. Na afloop van de match kondigde doelman Tomas Koubek dat hij zijn laatste match voor Rennes heeft gekeept. De 27-jarige Tsjech is naar verwachting op weg naar FC Porto. In navolving van Koubek bevestigde Olivier Létang aan L'Équipe een aanstaande transfer. Létang meldde daarbij dat niet Didillon, maar Mendy de vervanger van Koubek wordt.

Mendy is een 27-jarige Senegalees die onder contract staat bij reeksgenoot Stade de Reims. Het voorbije seizoen hield hij in 14 van de 38 competitieduels zijn doel schoon. Daarmee stond hij in in de top-3 qua meeste clean sheets. Mendy legt zondag zijn medische testen af en wanneer hij door de keuring komt, tekent hij een verbintenis voor vier jaar.

De entourage van Didillon zal verder moeten speuren na een oplossing, nu hun cliënt door de komst van Hendrik Van Crombrugge op de Anderlecht-bank gaat belanden.