Kompany zorgt voor bizarre situatie bij Anderlecht: Soms is dat toch gek

Kompany zorgt voor bizarre situatie bij Anderlecht: "Soms is dat toch gek"

03-08-2019 20:31
4

Michel Vlap is één van de nieuwste aanwinsten bij RSC Anderlecht. Samen met Vincent Kompany moet hij weer voor successen gaan zorgen. Dat de verdediger naast ploegmaat ook de trainer is van Vlap, is toch bizar voor de Nederlander.

"Soms is dat inderdaad een beetje gek. Ik denk dat de verstandhouding wel goed is, iedereen kijkt met een bepaald respect naar hem", zegt Vlap bij Fox Sports.
Al kan die dubbelfunctie ook voor problemen zorgen. "Maar vaak als je tijdens de wedstrijd in emotie zit en een teamgenoot maakt een bepaalde fout, dan ga je daar toch iets van zeggen. Ik denk dat je dat nu minder snel doet, terwijl dat wel zou moeten", weet Vlap.

Bij Anderlecht wil men alles toch zo duidelijk mogelijk maken. Zo liggen er voor Kompany zelfs twee outfits klaar. "Ja echt, eentje als speler en eentje als trainer. Als hij een wedstrijd speelt en er af gaat, dan gaat hij zijn trainerskleren aandoen en is hij trainer. Het is wat vreemd omdat het niet veel voorkomt, maar ik vind het wel mooi", klinkt het.