Oud-Heverlee Leuven boekt in extremis eerste overwinning tegen Virton

03-08-2019 19:20

Oud-Heverlee Leuven heeft zijn eerste wedstrijd in de Proximus League in extremis gewonnen. Thomas Henry bezorgde zijn ploeg de drie punten tegen Virton met een doelpunt in de toegevoegde tijd.

In een saaie eerste helft vielen weinig kansen te noteren. De bezoekers uit Virton waren de betere ploeg, maar de rust nam Oud-Heverlee Leuven de touwtjes stevig in handen. Tien minuten voor affluiten zorgde Kehli voor de 1-0,  maar op aangeven van de lijnrechter ging het Leuvense feestje niet door.

In de eerste van vier extra minuten was het eindelijk raak voor OHL. Henry maakte het winnende doelpunt waardoor de Leuvenaars met drie punten beginnen aan de competitie in 1B. Henry was vorig seizoen één van de sterkhouders met enkele belangrijke doelpunten in de degradatiestrijd.