'Einde aan Schöne bij Ajax: middenvelder verlaat Ajax na zeven jaar'

'Einde aan Schöne bij Ajax: middenvelder verlaat Ajax na zeven jaar'

Gepubliceerd: zaterdag 3 augustus 2019 om 16:45za 03-08-2019 om 16:45

Laatste update: zaterdag 3 augustus 2019 om 16:51za 03-08-2019 om 16:51

Lasse Schöne gaat Ajax verruilen voor Genoa. Onder meer het Algemeen Dagblad en het Italiaanse Sky Sport melden dat de transfer van de Deense middenvelder zo goed als rond is. 

Schöne gaat in Italië een contract voor twee jaar tekenen, met een optie voor een extra seizoen. De Ajacied is volgens de berichtgeving onderweg naar Genua, waar hij eerst een medische keuring zal ondergaan. Als Schöne de tests doorstaat, zal hij zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract.

Afgelopen woensdag werd de Deense routinier voor het eerst in verband gebracht met Genoa. Nog geen halve week later is de transfer rond. De 33-jarige controleur gaat aan de slag bij een club die afgelopen seizoen op het nippertje ontsnapte aan degradatie naar de Serie B.

In 2012 arriveerde Schöne bij Ajax, dat hem transfervrij overnam van NEC. In de jaren die volgden ontwikkelde Schöne, die oorspronkelijk diende als aanvallende middenvelder, tot een middenvelder met verdedigende kwaliteiten. Uiteindelijk kwam hij tot 286 officiële duels voor de club uit Amsterdam.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws