Brys spuwt zijn gal na afstraffing: Dit stond in de sterren geschreven

Brys spuwt zijn gal na afstraffing: "Dit stond in de sterren geschreven"

03-08-2019 16:30
4

Marc Brys heeft vrijdag een rotavond beleefd. Zijn STVV verloor met 6-0 van Club Brugge. Brys zag die score aankomen en wil zo snel mogelijk versterking zien.

"Dat er een zware nederlaag zou komen tegen een sterke ploeg stond eigenlijk in de sterren geschreven", vertelt hij bij Sporza. "Het bestuur bij ons mag eigenlijk niet verwonderd zijn over dit resultaat. Als je kijkt naar de sterkte van Club Brugge en de weinige ervaring bij ons op het veld, mag het niet verwonderen dat we hier een pandoering hebben gekregen. Ik hoop dat we snel beter voor de dag kunnen komen. Nu is het tijd voor bezinning."

De kern van Brys is duidelijk nog niet af. "Als je zo grondig de bezem door je selectie haalt, dan moet je ook al waardige vervangers klaar hebben. En dat is niet zo. We zijn onze eerste oefendag begonnen met twintig spelers, waarvan elf jongeren van 16, 17 à 18 jaar. Dat is geen gezonde of bevorderlijke situatie."

Tot overmaat van ramp zou spits Yohan Boli nog vertrekken. "Een carrière van een speler is kort en Boli zit nu aan de top van zijn kunnen. Het is tijd voor hem om de stap te zetten, dus ja, hij zal weldra ook vertrekken."