De Condé kreeg handje hulp van Bayat: Ik ben daar heel nuchter in

De Condé kreeg handje hulp van Bayat: "Ik ben daar heel nuchter in"

03-08-2019 15:30
7

KRC Genk heeft deze zomer voor een stunt gezorgd door Ianis Hagi aan te trekken. Het Roemeense toptalent leek lange tijd onhaalbaar. De Condé moest samenwerken met de controversiële Mogi Bayat om de deal te sluiten.

De Condé had dan ook weinig keuze. "De makelaar van Hagi zei mij: 'Ik wens in België de deal enkel te doen met Mogi Bayat.' Als Bayat vervolgens fair handelt met mij en Racing Genk, en wij kunnen Hagi aantrekken, ben ik daar heel nuchter in", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

De Condé heeft hemel en aarde bewogen om Hagi te halen. "Parallel met de wedstrijdscouting van Hagi ging ik op zoek naar wie de makelaar was en maakte ik een afspraak met hem. Ik vertelde welke club wij zijn, wat ons DNA is, welke waarden wij belangrijk vinden, enzovoort. Je probeert de speler te overtuigen. Finaal ben je afhankelijk van de speler - je moet weten wat hem drijft, waar hij gevoelig voor is."

Het is niet de eerste keer dat De Condé een moeilijk dossier naar zijn hand zet. "Het dossier van Hagi deed mij denken aan dat van Sander Berge - ze konden allebei naar grote clubs in Europa, die hen vervolgens weer wilden uitlenen. Zowel Berge als Hagi wilden zo vroeg in hun carrière liever stabiliteit. Zodra ik voelde dat wij kans maakten, heb ik mij gesmeten. Dat we Champions League spelen, heeft ongetwijfeld geholpen. Uiteindelijk moet je ook altijd een portie geluk hebben."