Vanhaezebrouck: Club Brugge is met verve de grootste club in België

Vanhaezebrouck: "Club Brugge is met verve de grootste club in België"

03-08-2019 14:01
41

Club Brugge heeft de voorbije jaren heel wat successen geboekt. Dat ziet ook Hein Vanhaezebrouck. In het verleden met KAA Gent nog de spelbreker van Club Brugge en ook even de grote vijand als trainer van RSC Anderlecht. Toch heeft hij enkel maar lof voor Blauw-Zwart.

"Als je kijkt naar de uitslagen van de laatste vijf jaar, dan is Club Brugge met verve de grootste club", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Brugge is tweede, eerste, tweede, eerste, tweede geëindigd. Als je de plaatsen bij elkaar optelt, zit je aan acht. Anderlecht haalt, denk ik, 16. Dat is het dubbele. En Gent haalt 17! Gent is in de laatste vijf jaar dus bijna even groot als Anderlecht. Daarna komen Genk en Standard pas", klinkt het.

"Club Brugge komt dan weer van ver. Het heeft tijd nodig gehad, ze hebben lang allerlei dingen geprobeerd: oud-spelers erbij gehaald, met liniecoaches gewerkt... Uiteindelijk werken ze nu goed. De resultaten zijn er", aldus Vanhaezebrouck.

Eén van de hoofdelementen
Hij ziet ook extrasportief heel veel dingen goed gaan bij Club Brugge. "Wat misschien nog het strafste is: ook in moeilijke tijden is hun aanhang blijven groeien. Elf jaar zonder titel, maar ze zijn blijven groeien. Op die supporters hebben ze altijd kunnen terugvallen. Ik ben dikwijls in de clinch gegaan met die supporters - nooit rechtstreeks, wel via de media -, maar ze zijn één van de hoofdelementen waarom het in Brugge op termijn goed is gekomen", besluit Vanhaezebrouck.