'Barça wil meewerken aan vertrek Coutinho na dure transferzomer'

'Barça wil meewerken aan vertrek Coutinho na dure transferzomer'

03-08-2019 13:45

FC Barcelona staat nog altijd open voor een vertrek van Philippe Coutinho. De kampioen van Spanje kan met een transfer van de Braziliaan de financiën in een klap weer in balans brengen. 

Tot op heden is er tijdens de zomerse transferperiode vooral geld uitgegeven. Om de financiële balans in evenwicht te houden, moet er een flinke transfersom worden geïncasseerd. Een vertrek van Coutinho is daarom bespreekbaar, zo meldt AS

De komst van onder meer Antoine Griezmann, Frenkie de Jong en Neto kostte Barça deze zomer al zo'n 237 miljoen euro. Tegelijkertijd werd de kas in mindere mate gespekt door het vertrek van onder meer Jasper Cillessen, Malcom, Paco Alcacer, Andre Gomes en Denis Suarez. Alle uitgaande transfers leverden zo'n 146 miljoen euro op.

Daardoor is er een financieel gat van ongeveer 90 miljoen euro ontstaan. Dat gat kan gedicht worden door de verkoop van Coutinho. De voormalig spelmaker van Liverpool kan ook worden ingezet voor de komst van Neymar. De Catalanen zijn bereid om een flinke smak geld én een of twee spelers - waaronder Coutinho - in Parijs te bezorgen voor de aanvaller van Paris Saint-Germain.