Vanhaezebrouck ziet in Van Crombrugge niet de oplossing voor Anderlecht

Vanhaezebrouck ziet in Van Crombrugge niet de oplossing voor Anderlecht

03-08-2019 10:22 Laatste update: 10:36
25

Vincent Kompany hanteert bij Anderlecht de voetbalfilosofie van leermeester Pep Guardiola en bij de visie hoort een meevoetballende doelman. Thomas Didillon schoot op dat vlak tekort, waardoor Eupen-keeper Hendrik Van Crombrugge werd ingelijfd. Hein Vanhaezebrouck betwijfelt of Van Crombrugge de oplossing is voor zijn ex-club.

Vanhaezebrouck uit openlijk zijn twijfels bij Het Nieuwsblad, de krant waarvoor hij als analist aan de slag is gegaan. Voor Vanhaezebrouck houdt het voetbal van Anderlecht vooralsnog te veel risico in. "Als je zo laag staat, reken je ongelofelijk hard op je keeper. Iedereen schiet nu op Didillon, maar volgens mij wordt het ook niet opgelost met de komst van Van Crombrugge", klinkt het.

Hij kent simpelweg geen drie keepers in de wereld die de stijl wél perfect beheersen. "Ter Stegen bij Barcelona is een heel goeie voetballer. Ik zie Neuer bij Bayern ook ballen in de tribune trappen, hoor. Of hij lijdt balverlies met een risicovolle dribbel", oordeelt Vanhaezebrouck.