De Condé bleef Racing Genk trouw ondanks interesse van... Club Brugge

De Condé bleef Racing Genk trouw ondanks interesse van... Club Brugge

03-08-2019 08:50
15

Philippe Clement maakte deze zomer de spraakmakende overstap van kampioen Racing Genk naar Club Brugge. Sportief directeur Dimitri De Condé had zijn succescoach kunnen volgen naar Brugge, maar bleef zijn grote liefde Genk trouw. Dat onthult De Condé zelf in een interview met Het Laatste Nieuws.

"Brugge toonde interesse, maar - en ik zeg dit met het grootste respect voor Club, waar professioneel en goed gewerkt wordt - tijdens het denkproces voelde ik des te meer dat mijn hart in Genk ligt. Zolang ze mij hier niet ontslaan, ga ik niet werken voor een andere Belgische club", speelt De Condé open kaart.

Het was diezelfde trots die De Condé in 2015 deed besluiten om bij de Limburgers aan de slag te gaan als sportief directeur. "Omdat ik dacht: 'Als een ander het doet, en die doet het fout, dan is de club het slachtoffer.' Ik méén dat: ik heb als Limburger Racing Genk altijd een fantastische club gevonden. Toen ik hier speelde, was ik keitrots. 'Ik kan het maar beter zelf doen', redeneerde ik", klinkt het.