Lofzang voor Roofe, de nieuwe spits van Anderlecht: Een type-Agüero

Lofzang voor Roofe, de nieuwe spits van Anderlecht: "Een type-Agüero"

Gepubliceerd: zaterdag 3 augustus 2019 om 08:28za 03-08-2019 om 08:28

Laatste update: zaterdag 3 augustus 2019 om 08:35za 03-08-2019 om 08:35

Anderlecht heeft geduldig gezocht naar een ideale spits voor het systeem-Kompany en in de persoon van Kemar Roofe de gewenste 'nummer 9' bijna binnen. Naar verwachting legt de aanvaller van Leeds United dit weekend zijn medische testen af in Brussel. Laurens De Bock toont zich in Het Laatste Nieuws niet verrast dat Anderlecht voor Roofe kiest.

De Bock staat sinds januari 2018 onder contract bij Leeds United en kent Roofe dus goed. Hij kan dan ook een oordeel vellen over de keuze van Anderlecht. De ex-Bruggeling beaamt dat zijn ploegmaat perfect bij de filosofie van Kompany past. "Kemar is een complete spits. Ik vind hem eigenlijk een type-Agüero", vergelijkt De Bock hem met de steraanvaller van Manchester City.

Eigenlijk heeft onze landgenoot enkele lovende woorden over voor de Engelse Jamaicaan. "Met zijn 1,77 meter niet de grootste - dat is zijn nadeel -, maar hij staat wel stevig op zijn benen, is snel en heeft een neus voor goals. Het verbaast me niet dat Anderlecht bij hem is uitgekomen. Hij heeft me onlangs zelfs al info gevraagd over het leven in Brussel. Naast een superprof is hij trouwens ook een sympathieke en aangename kerel", besluit De Bock.

Geduld
Wanneer Roofe door de medische keuring komt, zullen de fans van Anderlecht nog wel even moeten wachten op zijn debuut in het shirt van paars-wit. Roofe kampt met een enkelblessure en is volgens de krant pas vanaf speeldag vijf inzetbaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws