Messi zwaar gestraft: CONMEBOL legt steraanvaller drie maanden schorsing op

Messi zwaar gestraft: CONMEBOL legt steraanvaller drie maanden schorsing op

Gepubliceerd: zaterdag 3 augustus 2019 om 08:11za 03-08-2019 om 08:11

Lionel Messi wordt door de CONMEBOL voor drie maanden uitgesloten van het spelen van interlands voor Argentinië. De steraanvaller liet zich laatdunkend uit over de Zuid-Amerikaanse voetbalbond en krijgt daar nu de rekening voor gepresenteerd.

Na de troostfinale tegen Chili op de Copa America, waarin Messi met rood van het veld was gestuurd, wees hij met een beschuldigende vinger naar de CONMEBOL en stelde hij dat de bond corrupt was. Dat baseerde de Argentijn op de halve finale tegen Brazilië, die volgens Messi en consorten op dubieuze wijze verloren ging. Daarnaast weigerde de aanvaller van Barcelona om zijn bronzen medaille op te komen halen.

De bond heeft nu besloten om Messi voor drie maanden te schorsen en een boete van 50.000 dollar te geven. Dit betekent dat de Argentijn vier vriendschappelijke wedstrijden van zijn land zal moeten missen. Ook tijdens de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van La Albiceleste zal Messi zijn opwachting niet maken. Tijdens dat duel is hij geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Chili.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws