'Propere start', Beerschot opent Proximus League met zege tegen Lokeren

02-08-2019 22:24
1

Vrijdag begon het nieuwe seizoen van de Proximus League. De twee ploegen die droomden van 1A namen het tegen elkaar op. Uiteindelijk was het Beerschot dat met 1-0 won van Lokeren. 'Een propere start', klonk het nadien bij de Ratten.

In Antwerpen was er veel strijd, maar weinig goed voetbal te zien. Voor Lokeren begon de match met een tegenvaller. Bob Straetman viel al na acht minuten geblesseerd uit. Via een ingestudeerde vrije trap kwam Beerschot via Holzhauser op voorsprong. Het zou uiteindelijk het enige geldige doelpunt van de match blijken. Een doelpunt van Seigers werd immers onterecht afgekeurd voor buitenspel.

In de tweede helft werd er dus niet meer gescoord. Er viel wel nog een rode kaart te noteren. Tirpan kreeg na een overtreding op Vogorovsky zijn tweede gele kaart van de match. Al in minuut 57 mocht hij gaan douchen. Met tien tegen elf kon Lokeren geen vuist maken en slikt de degradant op de eerste speeldag al haar eerste nederlaag.