'Napoli betaalt 42 miljoen euro voor Lozano, nog geen akkoord over portretrechten'

'Napoli betaalt 42 miljoen euro voor Lozano, nog geen akkoord over portretrechten'

02-08-2019 21:44
3

Ook in Italië is men er zeker van: Hirving Lozano is hard op weg naar de Serie A. PSV en SSC Napoli staan naar verluidt op het punt om een deal ter waarde van 42 miljoen euro te sluiten.

Dat meldt Corriere dello Sport. Dat Lozano op weg is naar de uitgang van PSV lijkt wel zeker. Voetbal International maakte vrijdag al melding van de aanstaande transfer van de Mexicaan. PSV hoopt volgens het weekblad ongeveer veertig miljoen euro te ontvangen. Volgens Corriere dello Sport ligt het transferbedrag dus iets hoger. PSV en Napoli zijn in de afgelopen uren nader tot elkaar gekomen, zo klinkt het.

Helemaal rond is het nog niet. Volgens de Italiaanse krant moeten Napoli en Lozano het nog eens worden over de portretrechten. Dat lijkt een formaliteit, maar in de praktijk ligt het ingewikkelder. Een transfer van Davy Klaassen naar Napoli ketste bijvoorbeeld af omdat hij geen akkoord kon bereiken over de portretrechten.

Bij Napoli eist men dat spelers honderd procent van de portretrechten afstaan, waardoor zij in veel gevallen nieuwe afspraken moeten maken met hun sponsors.  Wanneer je contractbreuk pleegt kost dat je als speler veel geld.