'Everton gaat lopen met de onhaalbare droom van Kompany'

'Everton gaat lopen met de onhaalbare droom van Kompany'

02-08-2019 20:31
16

Everton heeft Moise Kean van Juventus bijna binnen. De jonge spits ondergaat volgens Engelse en Italiaanse media zaterdag de medische keuring bij The Toffees, waarna hij direct gepresenteerd zal worden op Goodison Park. 

De Italiaan (19) wordt gezien als de natuurlijke opvolger van Romelu Lukaku bij de blauwe club uit Liverpool. Na het vertrek van onze landgenoot was namelijk niemand in staat om de lege ruimte die hij achterliet in te vullen. Volgens The Telegraph heeft men bij Everton het vertrouwen dat Kean daartoe in staat is.

De krant schrijft verder dat Everton zo'n dertig miljoen pond, bijna 33 miljoen euro, neertelt voor de talentvolle spits. Daarmee winnen de Engelsen de strijd van diverse (top)clubs die ook aasden op de handtekening van Kean. Ook Vincent Kompany zou voor RSC Anderlecht naar het toptalent hebben gelonkt.

De 19-jarige Italiaan is naar alle waarschijnlijkheid de derde aanwinst van Everton in deze transferperiode. Fabian Delph kwam over van Manchester City en de huurovereenkomst met Andre Gomes (Barcelona) werd in een definitieve overgang omgezet.