'Alderweireld zet zijn zinnen op een overstap naar Italië, vraagprijs obstakel'

'Alderweireld zet zijn zinnen op een overstap naar Italië, vraagprijs obstakel'

02-08-2019 16:25 Laatste update: 16:30
4

Toby Alderweireld kon tot met donderdag voor 28 miljoen euro worden overgenomen van Tottenham Hotspur. Er maakte opvallend genoeg geen enkele club gebruik van deze clausule in het contract van de Rode Duivel. AS Roma toont interesse, waar heeft een andere prijs in gedachten zo weten Italiaanse media.

La Gazzetta dello Sport en Sky Sport Italia melden dat AS Roma concrete interesse heeft voor onze 30-jarige landgenoot. De vraagprijs van Tottenham Hotspur is vooralsnog echter een struikelblok voor de Romeinen. Roma weigert 28 miljoen euro te betalen voor een speler die de dertig is gepasseerd. Naar verluidt bedraagt het meest recente bod 20 miljoen euro en de Italiaanse topclub zou ook niet veel verder willen gaan.

Het is de vraag of het tot een akkoord komt, want Spurs zou ervan overtuigd zijn het in 2020 aflopende contract van Alderweireld te kunnen verlengen. Alderweireld zelf is met zijn gedachten alleen niet meer in Londen, weten de bronnen. Alderweireld heeft zijn zinnen gezet op de Serie A, klinkt het. Een persoonlijk akkoord ligt al zo goed als compleet of tafel. Daarnaast drukken de zaakwaarnemers van de Spurs-verdediger op clubniveau door.