OFFICIEEL: Russen betalen 40 miljoen euro en verlossen FC Barcelona van miskoop

OFFICIEEL: Russen betalen 40 miljoen euro en verlossen FC Barcelona van miskoop

Gepubliceerd: vrijdag 2 augustus 2019 om 15:45vr 02-08-2019 om 15:45

Malcom vertrekt bij FC Barcelona en vervolgt zijn loopbaan in Rusland. Zenit Sint-Petersburg maakt veertig miljoen euro over aan de Catalanen. Via bonussen kan dat bedrag nog met vijf miljoen euro oplopen, zo maakt Barça bekend via de officiële kanalen. 

Daarmee vertrekt de Braziliaan na een jaar alweer bij de Spaanse grootmacht, die een jaar geleden zelf 41 miljoen euro betaalde aan Girondins de Bordeaux. Daarmee blijft het verlies voor de Spanjaarden beperkt. Malcom tekende een jaar geleden een contract voor vijf jaar bij Barcelona, maar vertrekt dus na een jaar alweer. Bij Zenit Sint-Petersburg heeft de buitenspeler opnieuw een contract voor vijf jaar getekend.

In alle competities kwam Malcom vorig seizoen tot 24 wedstrijden voor Barcelona. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists. Met Barça won hij de Spaanse Supercup en de landstitel. Indruk wist de Braziliaan echter nimmer te maken. 

De 22-jarige Malcom brak in zijn thuisland door bij Corinthians. In januari 2016 maakte hij de overstap naar het Franse Bordeaux, dat vijf miljoen voor hem betaalde. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws