Preud'homme praat over komende aanwinsten Standard: 'Ervaring en een gok'

Preud'homme praat over komende aanwinsten Standard: 'Ervaring en een gok'

02-08-2019 15:25

Standard deed tijdens de zomermercato al liefst tien transfers, maar daarmee is de honger nog niet gesteld. De Rouches welkomen op zeer korte termijn Noë Dussenne (Royal Excel Moeskroen) en Denis Dragus (FC Viitorul Constanta, Roe). Trainer Michel Preud'homme verheugt zich op de komst van het duo.

Preud'homme is blij dat hij er met Dussenne (27) centraal achterin een optie bijkrijgt. "Het was belangrijk om een extra centrumverdediger te halen en we kozen voor een speler met ervaring, die zeer serieus is en een goede mentaliteit heeft. Hij kent de competitie en zal zich erg snel aanpassen", vertelt Preud'homme in gesprek met La Dernière Heure.

Dragus is met zijn 20 jaar dan weer meer een aankoop voor de lange termijn. "We hebben Dragus net als Ianis Hagi (nu Genk, nvdr.) al een tijd gevolgd. Hij is een gok voor de toekomst. Zijn statistieken waren vorig seizoen uitstekend (38 duels, 11 goals, nvdr.) en hij is een aanvaller die zowel in de punt als op de flank kan spelen. Het is een zeer actieve speler met diepgang", toont Preud'homme zich enthousiast over de tweevoudig Roemeens international.

Met het aantrekken van nog eens twee spelers puilt de Standard-kern met 40 man nog verder uit. Standard hoopt dan ook een oplossing te vinden voor vier grote namen.